Maak kennis met het Team – VP Bedrijfsontwikkeling Craig Grant

Bedrijfsontwikkeling omvat vele gebieden, inclusief Marketing, Sales, Project en Product Management, netwerken, onderhandelen en ook het leggen van nieuwe contacten om zo het totale bedrijf te verbeteren. Het is een uitdagende job, dat een goede afstemming van diverse afdelingen vereist om de gestelde doelen zoals; markt expansie, klanten acquisitie en productbekendheid, te halen. In ons eerste aflevering van “Maak kennis met het Team” vertelt de vice president bedrijfsontwikkeling – Craig Grant – over zijn dagelijkse werkzaamheden en zijn zoektocht naar nog onontwikkelde markten voor digitaal bankieren.

Maak kennis met het Team – VP Bedrijfsontwikkeling Craig Grant

Hi Craig. Kan je de Bankera community meer over je zelf vertellen?

Halo iedereen! Ik ben Craig Grant en de meeste van jullie zullen mij wel kennen als de vice president bedrijfsontwikkeling hier bij Bankera. Ik ben opgegroeid in Londen, waar ik afgestudeerd ben aan de universiteit van Salford in de richting “Business and Gaming Management”. Sinds mijn afstuderen in 2011, ben ik continu betrokken geweest in het betalingsverkeer en de financiële sector bij bekende organisaties zoals; Skrill, Paysafe groep, Progresspay en Currencycloud. Bij deze bedrijven heb ik verscheidene functies bekleed en met veel klanten gewerkt en een langdurige samenwerking opgebouwd. Mijn ervaring bestrijkt het leggen van contacten en deze contacten converteren tot klanten, management van stakeholders en bedrijven en de ontwikkeling en implementatie van verkoopstrategieën. Ik heb ook een portofolio beheerd van meer dan $16 miljoen aan omzet en heb onderscheidingen ontvangen voor innovatie en deskundigheid. Ieder mogelijkheid die ik in mijn vorige betrekkingen heb gehad hebben ertoe bijgedragen om mijn kennis en expertise uit te breiden en ik ben erg enthousiast om deze in te brengen in Bankera.

Wanneer heb je voor het eerst gehoord van Bankera en wat waren jouw verachtingen in het begin?

Ik heb hiervoor gewerkt als consultant voor andere projecten samen met CEO, Vytautas Karalevičius, en toen hij mij het witboek van Bankera liet lezen, was ik gelijk verkocht. Ik wist direkt dat er iets bijzonders mee was, iets wat andere projecten misten. Dus toen de mogelijkheid zich voordeed ben ik direkt aan boord gekomen. Wat mij vooral trof was het feit dat banken de technologiese ontwikkeling van de laatste jaren hebben genegeerd. Zij zijn blijven steken in de jaren 90, en gebruiken verouderde platformen, dus kunnen wij dit gebruiken om de visie van Bankera te ontwikkelen wij kunnen echt de wijze waarop in de toekomst gebankierd gaat worden veranderen. Wat de verwachtingen betreft, daar ik voorheen reeds met de CEO had samengewerkt was ik erg optimistisch over dit project en nadat ik het team had ontmoet wist ik zeker dat dit de juiste plek voor mij was.

Met jouw achtergrond ben je zeker voor veel crypto projecten gevraagd? Waarom heb je gekozen voor Bankera/Spectrocoin en wat hebben zij dat andere projecten niet hebben?

Toen ik voor het eerst van het Bankera project hoorde was ik gelijk geïnteresseerd in de visie van Bankera over digitaal bankieren. In tegenstelling tot anderen hadden zij niet alleen een idee, maar werden ondersteund door een aantal goede, degelijke producten die reeds meer dan vijf jaar op de markt zijn. Ons MVP, SpectroCoin, geeft ons een sterk fundament om Bankera naar een hoger plan te leiden. Ons team staat garant voor het succes van dit project. Ons team werkt onvermoeibaar aan de ontwikkeling van onze producten en dan deze op de markt brengen, maar het belangrijkste is ze ondersteunen elkaar om het succes van Bankera te verzekeren en het doel de bank van het Blockchain tijdperk te worden.

Hoe heeft jouw achtergrond bijgedragen in de functie bedrijfsontwikkeling hier?

Om ervoor te zorgen dat Bankera groeit en een succes wordt, moeten wij constant zoeken naar samenwerking met anderen om ons reeds bestaand product te verbeteren. Mijn vorige betrekkingen hebben mij alle mogelijkheden en kennis verschaft om dit uitstekend te doen voor Bankera. Het opzetten en implementeren van verkoopstrategieën is de sleutel hiervoor en gelukkig verkeer ik in de positie dat ik dit in het verleden reeds met veel succes heb gedaan. Een van mijn sterke punten is het opbouwen van een sterke relatie met stakeholders en om dit in een nieuwe markt toe te passen is wat mij drijft. Ik denk ook dat het herkennen van marktontwikkeling en het ontdekken waar nieuwe mogelijkheden liggen iets is wat mij helpt in mijn dagelijkse werkzaamheden hier bij Bankera.

Wat zijn de belangrijkste factoren voor Bankera bij de evaluatie van een mogelijke samenwerking en hoe bepaal je welke de moeite waard zijn?

In mijn zoektocht naar nieuwe bedrijven om mee samen te werken maak ik vaak een concurrentie-analyse en van het marktaandeel om te bepalen of de samenwerking voor beide partijen aantrekkelijk is. Als dat het geval is ga ik verder. Zo ontdek ik de omissies in ons product en waar wij verbeteringen kunnen aanbrengen. Als voorbeeld de verstrekkers van betaalkaarten. We weten allemaal wel dat iedereen zijn crypto wil gebruiken daarom zoeken wij vanuit Bankera naar bedrijven met een goede reputatie in deze sector en een goede financiële ondersteuning van een grote instanties. Zo weten wij dat wij onze klanten het beste product aanbieden en wij hopen dat wij hiermee vooruitlopen op onze concurrentie in het tijdperk van Digitaal Bankieren.

Waar ben je nu mee bezig en wat zijn jouw verwachtingen voor de rest van dit jaar?

Nu werk ik aan de samenwerking met een nieuwe kaartverstrekker en een betaling verwerkend bedrijf, dit is een samenwerking die onze service kan verhogen en meer kan bieden aan onze klanten. We hebben ook een aantal goede gesprekken gehad met innovatieve bedrijven die op dit terrein werkzaam zijn en die hebben toegezegd met ons te zullen samenwerken. Ik kan de namen nu niet vrijgeven, maar hou onze blog in de gaten en ik beloof je dat je ze daar zal vinden.

Wat doet Bankera om de omzet te verhogen en de voorspelling te halen?

Niemand wist of Bitcoin zou blijven groeien met een krankzinnige snelheid of dat op het op een gegeven moment zou instorten. Helaas is het laatste gebeurd. Om deze markt het hoofd te bieden hebben wij besloten onze eigen exchange op te zetten, omdat wij dit zien als een goede manier om omzet te genereren in de toekomst. Dit is geen gemakkelijke taak gezien al de veiligheid en infrastructuur die nodig is om te kunnen garanderen dat de activa van de klanten veilig is en ook omdat de exchange onze klanten datgene geeft wat zij nodig hebben, in tegenstelling tot andere exchanges. We werken ook continu aan nieuwe samenwerkingen en mogelijkheden om de omzet doelen te halen.

Wij hopen dat jullie onze VP Bedrijfsontwikkeling Craig beter hebt leren kennen. Onze “Maak kennis met Team” series wordt volgende week voortgezet.

Laten wij samenwerken en onderzoeken wat de mogelijkheden zijn van digitaal bankieren!