Alles wat u moet weten over de Lening-waarde-verhouding

Bij het overwegen van de mogelijkheid om een ​​lening af te sluiten, is het cruciaal om de belangrijkste voordelen en risico’s te analyseren en te begrijpen. Om dit proces gemakkelijker te maken, hebben we besloten om een ​​blogpost uit te brengen waarin een van de belangrijkste concepten van uitlenen wordt uitgelegd die u zouden helpen de Bankera Loans service beter te begrijpen en begeleiden u bij het aangaan van een lening – de Lening-waarde-verhouding.

Loan-to-value ratio explained

Wat is LTV?

LTV – wat de Loan-to-Value-ratio betekent, is een beoordeling van het kredietrisico, uitgedrukt als een percentage. Het vertegenwoordigt de relatie tussen de omvang van de lening en de waarde van de activa die als onderpand dienen.

Als de waarde van de lening dicht bij de waarde van het onderpand ligt, zal de LTV-ratio hoger zijn en vice versa. Hogere LTV, wat betekent dat er een mogelijkheid is om een ​​grotere lening te verwerven, geeft ook aan dat er een grotere kans is dat het onderpand moet worden geliquideerd om een ​​deel of het hele krediet te dekken. Liquidatie van zekerheden is noodzakelijk om te voorkomen dat de uitgevende instelling van de lening verlies lijdt wanneer de waarde van de aan de cliënt verstrekte lening hoger is dan de waarde van de zekerheid.

Aangezien cryptocurrencies vaak volatiel zijn, fluctueert ook de Loan-to-Value-ratio. Als de prijs van uw cryptocurrencies stijgt, daalt uw LTV. Als de waarde van uw cryptocurrencies daalt, doet de LTV het tegenovergestelde en stijgt.

Zodra de LTV een bepaalde drempel bereikt, meestal tussen 70 en 80%, kunnen door crypto gedekte leningenplatforms een waarschuwing geven waarin de leners worden gevraagd ofwel een deel van de lening terug te betalen ofwel het onderpand te verhogen.

Hoe bereken je LTV?

Om de LTV-ratio van hun lening te berekenen, moeten leners een eenvoudige LTV-formule toepassen: deel de leningswaarde door de onderpandwaarde en vermenigvuldig de ratio met 100%.

Loan value/Collateral value x 100%=Loan-to--Value ratio

Als een lener bijvoorbeeld een waarde van 100.000 USD aan Bitcoin heeft en besluit een fiat-lening van 50.000 USD te nemen, zou de LTV-ratio van de lening als volgt worden berekend:

Alt: Loan value/Collateral value x 100%=50,000 USD/100,000 USD x 100%=50%

Maar wat als de prijs van uw onderpand-valuta daalt? Hoe LTV berekenen in een dergelijk scenario?

Stel dat uw onderpand nu slechts 62.500 USD waard is. LTV kan in dat geval worden berekend met de volgende LTV-formule:

Loan value/Collateral value x 100% = 50,000 USD/62,500 USD = 80%

Als de LTV een gevaarlijke 80% bereikt, wordt er een waarschuwing afgegeven. De lener moet nu ofwel een deel van de lening terugbetalen of het onderpand verhogen om de LTV-ratio te verbeteren.

Nu zullen we een andere LTV-formule presenteren die u zou gebruiken als een deel van de lening (in dit scenario 18.750 USD) wordt terugbetaald:

Loan value/Collateral value x 100% = 50,000 USD/(62,500+37,500 USD) = 50,000 USD/100,000 USD = 50%

Als de lener echter niet reageert op de LTV-waarschuwing en de LTV-ratio nog meer stijgt, met 90-95%, zou het uitleen-platform gewoonlijk het onderpand liquideren om het mogelijke verlies te dekken.

Hoe Loan-to-Value op een gezond niveau te houden?

Om de loan-to-value op een gezond niveau te houden en het onderpand-scenario te vermijden, raden we de leners aan een aantal eenvoudige richtlijnen te volgen.

Kies eerst verstandig uw onderpand-valuta . Aangezien cryptocurrencies vaak prijsschommelingen vertonen, is het erg belangrijk om het risico van uw onderpand-valuta (liquiditeit, volatiliteit, verwachte waardeverandering) te evalueren.

Ten tweede: reageer op de waarschuwing. Als de waarde van uw onderpand aanzienlijk genoeg daalt om een ​​waarschuwing te geven, ontvangt u een melding van uw lener.

Om de kans dat de LTV verder daalt te minimaliseren, moet u ofwel het onderpand verhogen ofwel een deel van de lening terugbetalen. Op deze manier kan de LTV worden verlaagd en wordt het risico op liquidatie geminimaliseerd.

Advice on how to maintain a healthy LTV

Wat is een goede LTV ratio?

Wanneer u een lening aanvraagt, is het van cruciaal belang om de financiële implicaties van een verhouding tussen lening en waarde te begrijpen. Bedenk echter dat wat een goede LTV-ratio is, grotendeels afhangt van het type lening, rentetarieven, overeengekomen aanbetaling-waarde en andere variabelen. Uiteindelijk is er geen goed antwoord op wat de optimale LTV is. Voor het grootste deel zult u, de consument, de beslissing moeten nemen met betrekking tot LTV, wat betekent dat u uw eigen capaciteiten moet beoordelen.

Om het aanvraagproces voor leningen comfortabeler te maken en aan verschillende behoeften van klanten van Bankera Loans te voldoen, hebben we onlangs lening-pakketten voor onze service geïntroduceerd. Verkrijgbaar in drie verschillende opties – Laagste tarieven (25% LTV), Meest populair (50% LTV), Max LTV (75% LTV) – de leen-pakketten zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van alle crypto-houders.

Momenteel biedt onze Max LTV-optie een van de hoogste LTV-tarieven op de markt. Hoewel het kiezen van een hoge LTV een meer risicovolle optie is, kunnen klanten hiermee de grootste beschikbare lening krijgen met hun crypto-onderpand.

Meld u aan bij Bankera-leningen en vraag vandaag nog uw door crypto gesteunde lening aan!