Bankera zal de upgrades van Ethereum Istanbul en Muir Glacier ondersteunen

Ethereum, het meest gebruikte platform voor gedecentraliseerde applicaties ter wereld, zet zijn beweging naar de 2.0-versie voort die een nieuw blockchain-validatie model introduceert. Binnenkort bevat het platform twee updates van de harde vork: Ethereum Istanbul en Ethereum Muir Glacier. Aangezien de upgrades naderen, willen we hun effecten op de Ethereum-blockchain als geheel behandelen, evenals hun implicaties voor de gebruikers van de producten van Bankera.

Support for Ethereum Istanbul and Muir Glacier Hard Forks

Ethereum harde vorken: Wat is er nieuw?

Uitgebracht in 2015, heeft Ethereum zichzelf gevestigd als een van de meest populaire en betrouwbare blockchain-netwerken. Een deel van het succes van Ethereum is misschien te wijten aan de regelmatige verbeteringen en updates die zijn uitgevoerd op zijn blockchain. In het verleden heeft het netwerk al zeven upgrades van de harde vork ondergaan (we hebben die updates uitgebreid besproken in deze blog), en zal in de nabije toekomst twee extra upgrades verwelkomen.

De eerste van de twee – Ethereum Istanbul update, is gepland op 8 december 2019. De tweede – Ethereum Muir Glacier moet op 1 januari 2020 plaatsvinden.

Elke Ethereum harde vork bevat een aantal Ethereum Improvement Proposals (EIP’s). Deze voorstellen maken het mogelijk om het blockchain-protocol te wijzigen, waardoor verschillende functies van het platform worden verbeterd, zoals beveiliging, snelheid en efficiëntie.

Ethereum Istanbul update

Ethereum Istanbul-update introduceert zes EIP’s op het platform. De meerderheid van deze updates zal gericht zijn op het aanpassen van gasmeting en gebruiksmodellen om kostenefficiënte oplossingen te bieden voor het uitvoeren van slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties.

De update biedt ook een aantal nieuwe upgrades op het gebied van anonimiteit en beveiliging. EIP152 kunnen Ethereum-gebruikers de equihash-functies gebruiken die nodig zijn om anonieme cryptocurrency-transacties goedkoper te valideren, terwijl EIP1884 gaat de broodnodige bescherming bieden tegen DDoS-aanvallen.

Muir Glacier update

Muir Glacier daarentegen bevat slechts één verbeteringsvoorstel — EIP2384. Desalniettemin is het erg belangrijk, omdat het te maken heeft met de ijstijd van Ethereum – een staat van het Ethereum-netwerk waarin de kosten van mijnbouw zo enorm zullen worden dat het elke mijnwerker in het netwerk zou ontmoedigen om Ether-transacties te blijven valideren.

Ethereum Ice Age werd opgenomen in het netwerkprotocol om de overgang naar Ethereum 2.0 aan te moedigen, die wordt uitgevoerd met behulp van een nieuw consensusmodel voor Proof of Stake (PoS), in tegenstelling tot het huidige Proof of Work (PoW) alternatief. Hoewel de ijstijd snel nadert, is de verschuiving naar het nieuwe model nog steeds aan de gang. Muir Glacier-update is ontworpen om de ijstijd uit te stellen totdat het PoS-model wordt gelanceerd.

Ondersteunt Bankera de aanstaande Ethereum-upgrades?

If you hold Ether assets on any of our platforms, there is no need to worry — we will take care of the shift to the new protocol for you.

Als een bedrijf uit het blockchain-tijdperk moedigen we de constante ontwikkeling en verbetering van het Ethereum-netwerk aan. Daarom gaan we de aankomende vorken van Istanbul en Muir Glacier op al onze producten ondersteunen — SpectroCoin, Bankera Exchange, en Bankera Loans. Houd er rekening mee dat als u Ether-assets op een van onze platforms hebt, u zich geen zorgen hoeft te maken – wij zorgen voor de overgang naar het nieuwe protocol voor u.

Heb je nog vragen over onze ondersteuning voor de komende Ethereum-hardfork? Stuur een e-mail naar [email protected] of neem contact op met ons ondersteuningsteam via de Live Chat-functie op een van onze platforms.