Handel in Litecoin op Bankera Exchange

We weten dat onze community reikhalzend uit is naar nieuwe valuta’s die aan Bankera Exchange worden toegevoegd. Daarom zijn we deze week verheugd om de steun aan te kondigen voor een van de oudste, meest populaire cryptocurrencies op de markt – Litecoin (LTC).

Een nieuwe munt in de stad: Litecoin

Wat is Litecoin?

Bitcoin (BTC) is nog steeds de meest populaire cryptocurrency ter wereld, met miljoenen geschatte gebruikers wereldwijd. Sinds de geboorte zijn er echter veel pogingen geweest om de cryptocurrency te verbeteren door betere, efficiëntere versies van de coin te maken.

Een van dergelijke pogingen is Litecoin, gewoonlijk een “lichtere” versie van Bitcoin genoemd. Uitgebracht op het Bitcoin Core-protocol in 2011, met een marktkapitalisatie van 84 miljoen munten, maakt het gebruik van vergelijkbare technologie, echter met verschillende belangrijke aanpassingen.

Litecoin vs Bitcoin: Hoe de twee vergelijken?

Het fundamentele verschil tussen de twee cryptocurrencies en de achterliggende technologieën zijn de cryptografische algoritmen die zij gebruiken. De algoritmen hebben rechtstreeks invloed op het cryptocurrency mijnbouw-proces waarbij crypto-mijnbouwers mijnbouw-hardware gebruiken om complexe puzzels op te lossen die transacties valideren en nieuwe munten in het systeem vrijgeven.

Terwijl Bitcoin gebruik maakt van een geavanceerd SHA-256-algoritme, dat de voorkeur geniet voor zijn veiligheid, gebruikt Litecoin een relatief nieuw algoritme dat Scrypt wordt genoemd. Dit laatste is gemakkelijker te berekenen, waardoor snellere transactiebevestiging mogelijk is. Als gevolg daarvan slaagde LTC erin de bit-verwerkingstijd van Bitcoin te overtreffen en terug te brengen van ongeveer 10 minuten tot ongeveer 2,5 minuten.

Litecoin Bitcoin info

Hoewel het Litecoin versus Bitcoin-debat al jaren aan de gang is, was LTC niet bedoeld om te concurreren met BTC, maar eerder als een aanvullend betalingsalternatief. Hoewel Bitcoin werd gezien als ‘goud’ – een waardevolle winkel voor langetermijn-doeleinden, was Litecoin bedoeld als het ‘zilver’ – middel van een transactie voor dagelijkse doeleinden. Vanwege de verwerkingstijd wordt de cryptocurrency vaak begunstigd door verkopers.

Sinds de eerste release is Litecoin nog steeds sterk. Op dit moment behoort LTC tot de beste valuta’s wat betreft marktkapitalisatie, met meer dan 63 miljoen munten ter waarde van ongeveer 5 miljard US dollar die al op de markt circuleren. Nu is het ook beschikbaar voor handel op Bankera Exchange, waar het wordt gekoppeld met Bitcoin, Ether (ETH), Tether (USDT) en Banker (BNK).

Litecoin handelen op Bankera Exchange

Illustration of LTC/BTC, LTC/ETH, LTC/USDT, LTC/BNK trading pairs

We zijn verheugd om u te laten weten dat Litecoin-handel, stortingen en opnames al zijn ingeschakeld op de beurs. Wij geloven dat ondersteuning voor Litecoin gebruikers van Bankera Exchange zal helpen hun handelsportefeuille te diversifiëren en de handelsvolumes op het platform te vergroten. Bovendien zijn we ervan overtuigd dat de nieuwste toevoeging onze service aan de Litecoin-gemeenschap zal blootstellen en op zijn beurt nieuwe gebruikers zal aantrekken voor Bankera Exchange.

Als exclusief voordeel voor onze eigen gemeenschap kunnen BNK-houders alle BNK-paren verhandelen, volledig zonder commissie. Gebruikers die bijvoorbeeld Bitcoin naar Litecoin willen converteren, kunnen eerst BTC omwisselen naar BNK en vervolgens BNK naar LTC om handel te voorkomen vergoedingen. Vind het volledige Litecoin-schema op onze pagina Tarieven en limieten.

Hoe Litecoin te handelen?

U kunt Bitcoin eenvoudig omzetten naar Litecoin, Litecoin omwisselen voor Ether of het inruilen met andere belangrijke cryptocurrencies door een paar eenvoudige stappen te volgen:

Stap 1. Stort Litecoin of andere ondersteunde crypto-activa bij Bankera Exchange.

Stap 2. Kies het valutapaar dat u wilt ruilen aan de linkerkant van het handels weergavescherm. Handel met behulp van BNK-paren om wisselkoersen te voorkomen.

As an exclusive benefit for our own community, BNK holders can trade all BNK pairs, completely commission-free.

Stap 4. Bepaal het gewenste ordertype. Bij Bankera Exchange kunt u kiezen uit verschillende handelsopties, waaronder markt- en limietorders.

Stap 5. Voer de hoeveelheid cryptocurrency in die u wilt verhandelen. Als u de optie Bestellimiet hebt gekozen, voert u ook de gewenste prijs in.

Stap 6. Kies “Kopen” of “Verkopen”. Marktorders worden vrijwel onmiddellijk voltooid, terwijl Limietorders worden uitgevoerd op het moment dat de marktprijs de door de gebruiker ingestelde limiet bereikt. Dat is het!

Als u nog vragen heeft over de handel in Litecoin, bekijk dan onze uitgebreide gids Hoe kunt u digitale activa verhandelen op Bankera Exchange?

Heeft u nog geen account bij ons? Bezoek Bankera Exchange – ons volgende generatie cryptocurrency-handelsplatform en meld u vandaag aan!

Houd er rekening mee dat de informatie in de blogpost niet als financieel advies mag worden beschouwd. Hoewel Bankera Exchange zijn best doet om munten van hoge kwaliteit te kiezen, raden we u aan uw eigen onderzoek uit te voeren voordat u besluit om cryptocurrency te kopen, verkopen of aan te houden.