Maak kennis met Stellar Lumens – de nieuwe toevoeging aan Bankera Exchange

Ons team blijft de selectie van munten en tokens die beschikbaar zijn op het Bankera Exchange-platform uitbreiden. Na onlangs XRP te hebben toegevoegd, zijn we nu verheugd om een ​​nieuwe toonaangevende cryptocurrency te verwelkomen – Stellar lumens (XLM).

Het Stellar Project

Stellar is een non-profitorganisatie met een missie om on-bankiers te helpen toegang te krijgen tot financiële kernactiviteiten. Om gewone mensen en financiële instellingen met elkaar te verbinden, heeft het project zijn eigen blockchain. Dankzij de gedistribueerde grootboek-technologie kan het project een sneller en goedkoper alternatief voor grensoverschrijdende betalingen bieden.

Net als Ethereum en NEM heeft Stellar blockchain een slimme contract-functie. De functie biedt blockchain-gebruikers de mogelijkheid om aangepaste on-chain-applicaties te bouwen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een ​​escrow-account aan te maken of een fondsenwerving aan te houden op Stellar blockchain.

Stellar biedt ook een onderscheidende beveiligingsoplossing die chargebacks van blockchain mogelijk maakt. In geval van fraude of onbedoelde transacties op het Stellar-netwerk kan de houder van cryptocurrency de betreffende activa bevriezen. De bevroren activa kunnen worden teruggegeven aan de oorspronkelijke houder of bevroren blijven om te voorkomen dat iemand anders er gebruik van maakt.

Lumens: de cryptocurrency van het Stellar-netwerk

In 2014 lanceerde het Stellar-project 100 miljoen eenheden van zijn eigen cryptocurrency, aanvankelijk ‘stellars’ genoemd. Een jaar later werd de naam van de valuta gewijzigd in ‘lumens’, kortweg XLM, om het te onderscheiden van het Stellar-netwerk en het project zelf.

Het primaire doel van XLM-cryptocurrency is om te zorgen voor een soepele werking van het Stellar-netwerk. Elke netwerkklant moet een klein deel van zijn lumen gebruiken om transactiekosten te betalen. Hoewel de kosten minimaal zijn, beschermt het het netwerk tegen DoS-aanvallen die ongelooflijk duur worden.

Bovendien moet elke account op het netwerk een bepaalde hoeveelheid XLM bevatten. Verlaten accounts worden vaak verwijderd om ruimte vrij te maken voor nieuwe gebruikers.

Net als XRP kunnen lumens worden gebruikt voor het voltooien van transacties met illiquide fiat-valuta’s. Een Stellar-netwerkgebruiker die enkele Amerikaanse dollars bezit, wil ze bijvoorbeeld naar een vriend in Europa sturen. De vriend wil de betaling echter graag in euro ontvangen. In dit geval worden de USD-activa van de gebruiker eerst omgezet in XLM-cryptocurrency en vervolgens omgewisseld naar EUR voordat de ontvanger wordt bereikt.

To prevent the circulating supply of lumens from decreasing, the Stellar project holds an inflation pool. Each year, the amount of lumens equal to 1% of the total XLM supply is collected from the inflation pool and distributed among the XLM cryptocurrency holders.

Handel XLM op Bankera Exchange

Illustration of XML/BTC, XLM/ETH, XLM/USDT, XLM/BNK trading pairs.

Op Bankera Exchange worden lumens gekoppeld met bitcoin (BTC), ether (ETH), tether (USDT) en banker (BNK) cryptocurrencies. Gebruikers kunnen XLM al verhandelen met behulp van een van de hierboven genoemde ondersteunde valuta.

Bovendien kunnen BNK-houders zonder commissie alle BNK-paren verhandelen. Gebruikers die bijvoorbeeld BTC naar XLM willen uitwisselen, kunnen eerst BTC naar BNK en vervolgens BNK naar XLM omzetten zonder extra handel kosten.

How to trade XLM?

We zullen uitleggen hoe u kunt profiteren van BNK-handelsparen door in enkele eenvoudige stappen te demonstreren hoe BTC naar XLM te converteren.

Stap 1. Stort bitcoin op uw Bankera Exchange-account.

Stap 2. Selecteer het BNK / BTC-paar in het menu aan de linkerkant.

Stap 3. Kies het gewenste ordertype. Bij Bankera Exchange bieden we momenteel markt- en limiet order-opties.

  • Om te handelen met behulp van de optie Marktorder, voert u eenvoudig het aantal BNK in dat u wilt kopen en klikt u op “BNK kopen”. Uw bestelling wordt uitgevoerd tegen de best beschikbare marktprijs van BNK.
  • Om te handelen met Limit-bestelling, vult u het bestelformulier in met de prijs die u bereid bent te betalen en het bedrag van BNK dat u wilt kopen, en kiest u vervolgens “Koop BNK”. De bestelling wordt uitgevoerd tegen de door u gewenste prijs.

Stap 4. Zodra de bestelling wordt gesloten, ruilt u nieuw gewonnen BNK voor XLM door de stappen te herhalen. Dat is het!

Nieuw bij de Bankera Exchange? Meld u aan en begin vandaag nog met handelen!

Als u nog vragen heeft over XLM-handel op Bankera Exchange, neem dan contact op met onze support via [email protected].

Houd er rekening mee dat de informatie in de blogpost niet als financieel advies mag worden beschouwd. Hoewel Bankera Exchange de beste inspanningen levert om munten van hoge kwaliteit te kiezen, raden we aan uw eigen onderzoek uit te voeren voordat u besluit om cryptocurrency te kopen, verkopen of aan te houden.