XRP: De nieuwste toevoeging aan Bankera Exchange

Ons team is verheugd aan te kondigen dat we de selectie van cryptocurrencies die beschikbaar zijn op Bankera Exchange in de komende maanden zullen uitbreiden. Vandaag zetten we de eerste stap vooruit en introduceren we ondersteuning voor een van de populairste munten in onze gemeenschap — XRP coin (Ripple).

De geschiedenis van Ripple

Bitcoin, de eerste cryptocurrency ter wereld, is ontworpen als een nieuw betaalmiddel dat het huidige financiële systeem sneller zou maken en de problemen zou oplossen die voortvloeien uit grensoverschrijdende betalingen. Bitcoin is echter vooral gericht op transacties voor particulieren en vergemakkelijkt geen interbancaire betalingen. Dat is waar Ripple binnenkomt.

Ripple is een open-source protocol ontworpen om te worden gebruikt als een gedistribueerd peer-to-peer betalingssysteem, gecreëerd in 2012. Transacties in het Ripple-netwerk kunnen in elke valuta worden verwerkt, waardoor het ideaal is voor banken en financiële instellingen die te maken hebben met dure internationale transacties op een dagelijkse basis.

Momenteel is het Ripple-project bedoeld om transacties tussen de bedrijven binnen het RippleNet te vergemakkelijken – een netwerk dat voornamelijk bestaat uit bankinstellingen van over de hele wereld, waaronder banken zoals Santander of de Royal Bank of Canada.

XRP – de eigen valuta van Ripple

Om een ​​alternatief grensoverschrijdend betalingsmechanisme te bieden binnen het Ripple-netwerk, besloot het project om de XRP-cryptocurrency te implementeren in het ecosysteem van Ripple. Op dit moment is XRP de derde grootste cryptocurrency ter wereld in termen van marktkapitalisatie en behoort het tot de top 10 in termen van het dagelijkse handelsvolume.

XRP draait op zijn eigen blockchain, de XRP Ledger. De blockchain heeft een uniek consensus-mechanisme en vertrouwt niet op proof-of-work of proof-of-stake-methoden. Transacties op XRP Ledger worden gevalideerd door een aantal vertrouwde knooppunten die door het Ripple-bedrijf worden geverifieerd.

Het primaire gebruik van XRP is het xRapid-project. xRapid is een van de oplossingen van Ripple voor het uitvoeren van internationale banktransacties. Tijdens het proces worden fiat-activa van één valuta omgewisseld naar XRP, naar de ontvanger in het buitenland verzonden en vervolgens omgewisseld naar de lokale fiat-valuta. Daarom kunnen banken de wisselkoers-kosten verlagen en genieten van een kortere transactietijd.

XRP pairs on Bankera Exchange: XRP/BNK, XRP/ETH, XRP/BTX, XRP/USDT

Handel Ripple op Bankera Exchange

Bankera verwelkomt XRP, een van de meest bekende cryptocurrencies op de markt, graag op ons platform. XRP was een van de weinige topmunten waarvan de prijs goed presteerde, zelfs tijdens de bear run van cryptocurrencies in 2018.

Op Bankera Exchange wordt de valuta gepaard met vier toonaangevende cryptocurrencies: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT) en Banker token (BNK). XRP-stortingen, opnames en handel zijn al ingeschakeld op het platform. Bovendien kunnen houders van een BNK-token profiteren van exclusieve voordelen en handelsrimpel geheel gratis Bankera Exchange!

Lees onze voor meer informatie over het handelen in Ripple op Bankera Exchange met verschillende bestelopties blog post. Gebruikers kunnen het XRP-tariefschema in onze
Kosten en Limieten-pagina raadplegen.

XRP-munt is de eerste nieuwe toevoeging aan Bankera Exchange, maar het zal zeker niet de enige zijn. Omdat we van plan zijn onze gebruikers een uitgebreide selectie cryptocurrencies aan te bieden, zullen in de nabije toekomst meer munten en tokens aan het platform worden toegevoegd.

Als u nog vragen heeft over de vermelding van XRP, kunt u contact met ons opnemen via [email protected].