Het ontwikkelen van Bankera’s ecosysteem: onze visie

Het is nu meer dan een jaar geleden sinds het einde van Bankera’s ICO, en we zijn goed op weg om een ​​blockchain-tijdperk bank te worden. Op dit punt kun je je afvragen: hoe is deze reis begonnen? Waar gaan we naartoe? Hoe gaan we die bestemming bereiken?

In deze blog gaan we elk van deze vragen beantwoorden en vertellen we het verhaal van Bankera vanaf het begin, bespreken we de huidige prestaties en leggen we uit wat er achter de visie en filosofie van het project schuilgaat.

Bankera's Ecosystem


Er was eens…

De geschiedenis van Bankera begon zes jaar geleden toen drie jonge professionals met ervaring in financiën en softwareontwikkeling Spectro Coin oprichtten – een FinTech-bedrijf met het doel cryptocurrency aan te bieden betalingen aan het begin van het crypto-tijdperk.

Zelfs toen dachten de oprichters groot en noemden het bedrijf een spectrum van financiële diensten die ze van plan waren aan te bieden. Sindsdien biedt Crypto brokerage, portemonnee, debetkaart en uiteindelijk betalingsverwerkings-oplossingen.

In 2017 breidde het bedrijf gestaag zijn diensten uit en verwierf het nieuwe klanten. Na echter waardevolle ervaring te hebben opgedaan in de FinTech- en crypto-markten, besloot het team van toen al 40 leden dat het tijd was om de volgende stap te zetten.

Hoewel we tevreden waren met het product dat we hadden, wilden we onze service verder brengen dan crypto-betalingen en een volledige financiële infrastructuur ontwikkelen voor het blockchain-tijdperk dat dagelijks bankieren en de crypto-economie zou omvatten om een ​​financiële oplossing te bieden die past bij de behoeften van de hedendaagse tech-driven markt. We noemden het project Bankera.

Hoewel we wisten dat we over de nodige knowhow beschikten om de blockchain-tijdperk bank te bouwen, hadden we meer kapitaal nodig voor het project van deze schaal. Op 28 augustus 2017 lanceerde Bankera daarom een ​​ICO om de fondsen te verzamelen die nodig zijn om ons project naar een hoger plan te tillen.

Dankzij JULLIE, onze gewaardeerde gemeenschap, trok de ICO een recordaantal van 100.000 medewerkers van over de hele wereld en hielp ons ons team uit te breiden naar 100 professionals. Volledig uitgerust gaan we op reis om het blockchain-tijdperk te domineren.

How Bankera came to be

Stuk voor stuk

De huidige wettelijke en juridische kaders waren echter niet al te vriendelijk in termen van het gebruik van cryptocurrencies in de financiële sector. Het werd steeds moeilijker om een ​​eengemaakte entiteit te bouwen die tegelijk kernbank-diensten en cryptocurrency-diensten zou omvatten.

In plaats daarvan hebben we besloten onze oplossingen als afzonderlijke eenheden te ontwikkelen: het hele ecosysteem van Bankera kan nu als een puzzel worden gezien, waarbij elk product van ons als een deel van het volledige beeld fungeert dat we willen voltooien.

Vanaf het begin hadden we al één belangrijk puzzelstukje – ons eerste product SpectroCoin. Desalniettemin waren we niet van plan om te vertragen en begonnen we met nieuwe producten te werken en de oude te verbeteren.

Het ecosysteem ontwikkelen

In de loop der jaren heeft SpectroCoin gewerkt aan uitbreiding van de ondersteuning van cryptocurrencies, betalingsopties en uitbreiding van de toegankelijkheid van zijn diensten voor gebruikers over de hele wereld. Deze en andere ontwikkelingen hebben SpectroCoin geholpen om een ​​alles-in-een oplossing voor cryptocurrencies te worden en zijn community te laten groeien tot bijna 1 miljoen gebruikers wereldwijd.

Omdat Bankera uiteindelijk bedoeld is om crypto en traditionele economieën bij elkaar te brengen, is het essentieel om onze bedrijfsontwikkelings-strategie te verdelen over beide sectoren. Daarom hebben we in juli een partnerschap aangekondigd met Pervesk, een instelling voor elektronisch geld met een vergunning in de EU.

Pervesk heeft het recht elektronische gelddiensten te verlenen in heel Europa en zal fungeren als een belangrijke toegangspoort tot fiat-geldbetalingsdiensten in het ecosysteem van Bankera, en helpt ons de belangrijkste uitdaging aan te gaan om op blockchain gebaseerde diensten en traditionele financiën samen te brengen.

Dit jaar hebben we ook een langverwachte Bankera Exchange uitgebracht – ons tweede tastbare product in het ecosysteem van Bankera. Met de toevoeging van het nieuwe handelsplatform zijn we nu eindelijk in staat om onze klanten een volledige set van uitwisselings-diensten aan te bieden, inclusief makelaardij en peer-to-peer handel.

SpectroCoin en Bankera Exchange zijn echter slechts de eerste essentiële puzzelstukjes van de stand-alone oplossing voor het blockchain-tijdperk.

Waar gaan we heen?

Hoewel we voortdurend werken aan het verbeteren van onze huidige producten, richten we onze aandacht ook op de ontwikkeling van nieuwe producten. Op de weg die voor ons ligt, hebben we drie belangrijke mijlpalen te behalen, die elk een kerntak van bankdiensten vertegenwoordigen: bankiers-leningen, portefeuilles en investeringsinstrumenten.

Eventually, the products witin Bankera's ecosystem will cover every core financial service

Ten eerste gaan we in het derde kwartaal van dit jaar het Bankera Loans-platform lanceren. Bankera Loans biedt personen en bedrijven de mogelijkheid om zowel fiat- als crypto-leningen te nemen terwijl persoonlijke cryptocurrency-activa als onderpand worden gebruikt.

Het platform zal fungeren als de perfecte keuze voor de liefhebbers van blockchain, zowel als een kans om hun handelsportefeuille te diversifiëren door nieuwe activa toe te voegen en als een mogelijkheid om extra fiatgeld te krijgen zonder hun huidige crypto-holdings op te geven.

Het tweede product dat al in ontwikkeling is, is de Bankera Wallet-service. Ontworpen om toegang te bieden tot een brede selectie van traditionele betaalmethoden, zal het project fungeren als een “bank in een portemonnee” -oplossing. De portefeuille ondersteunt een reeks fiat-valuta’s en biedt aantrekkelijke wisselkoersen voor goedkope valutahandel.

Ten slotte zullen Bankera Investment Tools worden ontwikkeld. De dienst zal verschillende oplossingen omvatten voor het beleggen van activa van klanten, zoals low-cost exchange-traded funds met een mogelijkheid tot diversificatie van de mandjes. Bankera is ook van plan financiële adviesdiensten aan te bieden op basis van de meest geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI) -technologieën.

Uiteindelijk zullen de producten binnen het ecosysteem van Bankera alle belangrijke financiële diensten omvatten die de kloof overbruggen tussen traditionele financiële en crypto-werelden. Dat is het moment waarop onze puzzel voltooid zal worden, met zijn stukken samengevoegd om een ​​alles-in-een bankoplossing te bieden voor de behoeften van blockchain-tijden.