Introductie van ondersteuning voor Tether Cryptocurrency

Het uitbreiden van de verscheidenheid aan cryptocurrencies aangeboden in Bankera Exchange is altijd een van onze belangrijkste prioriteiten geweest. Daarom zijn we vandaag blij om te bevestigen dat Tether (USDT) stablecoin, een van de meest actief verhandelde cryptocurrencies wereldwijd, is genoteerd op ons handelsplatform.

Nieuw element in onze tabel Tether (USDT)

Wat is een stablecoin?

Stablecoin is een cryptocurrency met een niet-volatiele prijs en fungeert als een alternatief voor fiat-assets in de cryptocurrency-wereld. Momenteel zijn er verschillende soorten stablecoins op de markt: sommigen zijn gekoppeld aan edele metalen, bijvoorbeeld goud of andere cryptocurrencies, zoals Bitcoin of Ethereum.

Meestal zijn stablecoins echter gekoppeld aan fiat-valuta’s, zoals de Amerikaanse dollar (USD) of euro (EUR), waarbij fiat-middelen worden gebruikt om hun prijzen te ondersteunen. Bijvoorbeeld, de bedrijven die door de USD gesteunde stablecoins uitgeven, moeten een bedrag van US dollar op hun reserverekening hebben dat overeenkomt met de waarde van hun stablecoin in de markt. Een van dergelijke stablecoins is Tether.

Tether – de meest populaire stablecoin

De stablecoin Tether (‘gebonden’ aan de Amerikaanse dollar, vandaar de naam) is een cryptocurrency gecreëerd in 2014, tegenwoordig beschouwd als de meest populaire stablecoin in de hele cryptocurrency markt, evenals een van de meest populaire digitale assets in het algemeen – alleen Bitcoin heeft een groter dagelijks handelsvolume dan Tether.

Tether (USDT) is oorspronkelijk uitgegeven als een token op de Omni Layer – een protocol dat het mogelijk maakt nieuwe cryptocurrencies te bouwen bovenop de Bitcoin-blockchain. Hoewel de cryptocurrency oorspronkelijk alleen was bedoeld om te worden gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, is Tether EUR, gekoppeld aan de euro, in de loop van de jaren ook vrijgegeven.

De stabiliteit van de USDT-prijs is beschermd door de onderpand Tether Reserve – elke uitgegeven Tether, die idealiter precies 1,00 USD waard is, wordt ondersteund door een Amerikaanse dollar die op de reserve-bankrekening staat. De officiële website van Tether publiceert dagelijkse reserverings-rapporten voor hun gemeenschap om vertrouwen op te bouwen en voor volledige transparantie van het project te zorgen.

Om de transactiesnelheid te versnellen en lagere netwerk-transactiekosten te bieden, hebben de oprichters van Tether in 2017 besloten een nieuwe crypto-asset te maken op de Ethereum-blockchain – een ERC20-token. De ERC20 Tether-tokens verschillen qua gebruik niet van de originele tokens die op de Omni-laag zijn uitgegeven. Ze bieden hun houders echter meer voordelen, zoals kortere bevestigingstijden voor transacties en lagere gaskosten. Deze en andere ERC20 Tether token-kenmerken hebben ons ertoe gebracht deze als de volgende nieuwe cryptocurrency te kiezen, evenals de eerste stablecoin die aan het Bankera Exchange-platform moet worden toegevoegd.

Cryptocurrency pairs with USDT on Bankera Exchange

Hoe kan Tether gunstig zijn voor Bankera Exchange?

Naar onze mening is het toevoegen van een stabiele cryptocurrency aan ons platform een belangrijk onderdeel dat op vele manieren voordelig zou moeten zijn voor gebruikers van Bankera Exchange. Gezien de enorme vraag naar een gerenommeerde stablecoin die onze gemeenschap tot uitdrukking bracht, hebben we besloten dat Tether – de populairste van dit type op de markt – de perfecte aanvulling zou zijn.

De stablecoin zal fungeren als een betrouwbaar alternatief voor fiat-valuta’s op het Exchange-platform. Zoals we allemaal weten, is de markt voor cryptocurrency behoorlijk volatiel en in veel gevallen is het voordelig om een digitaal activum met een stabiele prijs te hebben.

Handelaars die bijvoorbeeld een daling van de Bitcoin-prijs verwachten, kunnen hun BTC-activa in USDT omwisselen en na een tijdje USDT opnieuw voor BTC verhandelen. Aangezien BTC minder waard zou zijn en de prijs van USDT gelijk zou zijn gebleven, zou deze actie resulteren in grotere BTC-winst. Tether is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar en op deze manier afgeschermd tegen volatiliteit, dus het is hoogst onwaarschijnlijk dat het enige prijsschommelingen zal ervaren.

Bovendien zou het toevoegen van USDT ook de handelsvolumes op het platform moeten stimuleren. Tether is gekoppeld aan alle cryptocurrencies en tokens die zijn genoteerd op Bankera Exchange – Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), NEM (XEM), Dash (DASH) en Banker (BNK) – om te zorgen voor naadloze uitwisselingsmogelijkheden binnen het platform. De toevoeging van Tether biedt ook de mogelijkheid om de drie populairste cryptocurrencies ter wereld – BTC, USDT en ETH – tegen elkaar te verhandelen op Bankera Exchange.

Omdat we van plan zijn onze gebruikers een selectie ERC20-tokens aan te bieden, is ons platform ontworpen om een vlotte implementatie van dit cryptocurrency-type te garanderen. Dus introduceren we in eerste instantie het ERC20 Tether-token in ons platform. Wij zijn van mening dat de op Ethereum gebaseerde stablecoin vele voordelen biedt aan zijn gebruikers en sneller kan worden geïmplementeerd, waardoor we stabielere ondersteuning op Bankera Exchange sneller kunnen bieden. Niettemin bevatten onze toekomstplannen ook de ondersteuning van op Omni Layer gebaseerd USDT-token.

Als u nog vragen heeft over de aanbieding van Tether op Bankera Exchange, neem dan contact met ons op via [email protected].